Fred Roosendaal's HELIKON ensemble     Nieuws              

            Home     Laatste nieuws     Contact  

            

                                                 Onze CD is te bestellen via info@helikonensemble.com

Home 

Laatste nieuws 

Introductie

Agenda

Roosendaal

Ensemble

Historie

Nostalgie

Foto's

Fotoalbums

You Tube

Jubileum

CD's

Verona

Praag

Kranten

Eregalerij

Repertoire

Postzegels

Aangeboden

Contact

Links

Disclaimer

info@helikonensemble.com

 

 

 

 

 

2019 -

We kunnen uiteraard nog steeds oud leden gebruiken, schroom niet, we hebben alle geduld om jullie weer op de rit te krijgen en het is zo gezellig.

Weer een nieuw - oud lid, Ria Ruyterman - Pafort heeft onze gelederen versterkt in de vierde partij en ze heeft nog niets verleerd van het ritme spelen.

We hebben eind april een paar filmpjes gekregen van Joop Bongers, die hij een paar jaar geleden bij de NOVAM Amsterdam heeft opgenomen, waar onze overleden maatjes nog op staan. Emotioneel maar een mooi document. Zie ook onze pagina You Tube.

 

2019

 

Het ensemble, begin 2019, helaas drie maatjes minder, maar uitgebreid met oud leerlinge van Roosendaal.. Rita Gooijer.

Deze website wordt niet altijd bijgewerkt, voor de allernieuwste mededelingen verwijzen we u naar onze site op Facebook nl. Fred Roosendaal's HELIKON ensemble.

We hebben inmiddels bij de NOVAM in Amsterdam Noord gespeeld, ging niet erg lekker, maar toch twee nieuwe leden hieraan overgehouden. Nico Kompier op de bas en Ria Pafort vierde partij. Hartelijk welkom en we hopen op een lange samenwerking.

De nieuwste nummers zijn Proms en Pageant van Janusz Wojtarowicz (motion Trio) en onze bewerkingen van soundtracks van de films Il Postino en La vita e bella. Ook Potpourries van Toon Hermans, Willy Alberti, André Hazes , De Jordaan en de allernieuwste met de mooiste songs van Aznavour.

2018

Op de pagina "aangeboden" staat de accordeon van ons maatje Corry te koop.

De films van het optreden met het Nederlands Blazers Ensemble staan op de site You Tube Diversen.

 

Eeindelijk ook weer wat positief nieuws. We hebben er een nieuw lid bij Rita Gooijer ook ooit les gehad bij Fred Roosendaal. We zijn blij met haar, maar ze moet wel aan ons wennen, wij zijn erg eigenwijs wat muziek betreft.

Tevens hebben we een heerlijk optreden met het Nederlands Blazers Ensemble in het verschiet. We hebben al met ze gerepeteerd en dat klonk geweldig. Ze zijn uiteraard prof en dat blijkt direct, heel gedisciplineerd en muzikaal. Daar waren we ook weer eigenwijs 2 maten klonken niet en dat lieten we gelijk weer weten. Gelukkig gaven ze dat ook toe.

In december gaan we ook meedoen met een Kerst sing along in de Jisperkerk. Zie ook de agenda.

Wederom heel droevig nieuws, onze bassist en ons maatje vanaf de jeugd André Vlaar is 5 mei 2018 overleden. Hoewel hij waarschijnlijk al langer ziek was kreeg hij slechts een week eerder te horen, dat het een hopeloze zaak was. Het is een ontzettend gemis. We zijn in twee jaar tijd de helft van ons ensemble verloren aan de meest vreselijke ziekte. We hebben heel emotioneel en met ons eigen ploegje (waaronder zijn 95-jarige moeder, zijn zuster en zwager) op onze eigen manier met een toespraak en zijn muziek afscheid van hem genomen. André rust zacht.

 

Helaas ook heel verdrietig nieuws. Ons maatje Corry is 9 maart 2018 overleden. Zo lang en zo optimistisch gevochten, maar helaas de strijd verloren. We zullen haar vriendelijkheid en vrolijkheid vreselijk missen. Er is letterlijk en figuurlijk een gat in ons ensemble geslagen, lieve Cor rust zacht.

25 februari a.s. spelen we in de Meervaart in de Blauwe Zaal, aanvang 15.00 uur. zie de agenda.

We hebben weer heel leuke en mooie recenties gehad op ons optreden bij de Novam in januari, ondanks dat er 2 griepfiguren meespeelden en Fie ontbrak.

 

2017

Geweldige bruiloft gehad van Lenie en Ton Schomakers (50 jaar getrouwd) nog van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde en gelukkige jaren gewenst.

Volgend bericht (gedeelte) kregen we van de voorzitter van de Novam Amsterdam.

We hebben onlangs al in grote lijnen besloten hoe het optreed programma eruit gaat zien, alleen de optreed tijden en de volgorde van opkomst kunnen we nog niet met zekerheid zeggen , dit kunnen we jullie pas in december mededelen. dus nog even geduld a.u.b. maar aan de hand van onderstaande indeling kun je in elk geval al je muziek keuze maken voor 25 of 30 minuten speeltijd !inclusief het bij behorende praatje.

Wel hebben we ,onder voorbehoud ,als aanvangstijd voor het eerste orkest 10.20 uur - en zal het laatste orkest tot 17.00 uur kunnen spelen.

Aan de hand van ervaring en verzoeken van de diverse verenigingen, kunnen we in deze tijd 11 orkesten laten optreden .

Asaneo , Deku en Insulinde hebben te kennen gegeven met twee orkesten te willen optreden .Accordiola, Aves, Da Capo, Helikon en Musica met één orkest .

De verenigingen die met twee orkesten optreden krijgen per orkest 25 minuten speeltijd en de verenigingen die met één orkest optreden, krijgen 30 minuten speeltijd.

Als wisseltijd hebben we 10 minuten uitgetrokken .

We hopen dat het weer een gezellige dag gaat worden, mevrouw Yvonne vd viswinkel zal weer in de toegangshal komen te staan ,we gaan de accordeonstemster Mirjam weer vragen en hopen dat Fa Dijkman weer de programma blaadjes annex toegangs bewiis wil sponseren. Ook hopen we nog een bekende accordeonzaak te kunnen charteren voor deze dag.

Uit de ziekenboeg nog steeds geen goede berichten, Ria heeft nu ook pech, door een nare val haar heup gebroken en ze is ook weer even uitgeschakeld.

In de agenda de nieuwste optredens in de Jisperkerk en in de Venser.

Het Amsterdams Volkskoor presenteert: | De kunst van het ouder worden

Een bonte Amsterdamse avond voor 55+ gehost door Pieter Tiddens

Een gezellige avond voor iedereen met lust voor het leven, muziek en Amsterdam.
Het wordt een avondvullend programma met Amsterdamse klassiekers, comedy, acrobatiek en
ondeugende interviews vanuit de jongere generatie met vragen die je aan het denken zullen zetten.

Kortom, een avond boordevol gezelligheid!

Artiesten:
Het Amsterdams Volkskoor, Pieter Tiddens, Lizzl Shakti, Fred Roosendaals (Helikon ensemble)

op 1 juni a.s. in theater de Meervaart, het begint om 19.30 uur met HELIKON.

 

We zijn al weer in mei en we hebben toch een paar uitnodigingen om te komen spelen. Verheugend ook is dat de NOVAM Amsterdam weer een dag gaat organiseren en wel op 18 januari 2018 in het Zonnehuis (Amsterdam Noord). We hebben onze medewerking al toegezegd.

De allerbeste wensen voor gezondheid en muzikale vreugde voor al onze lezers!

Januari is weer een beetje rommelig begonnen. De eerste repetitie ging lekker, de nieuwe medley van Alberti-songs kwam lekker binnen, mooie nummers. Dick had ook nog een mars gecomponeerd en handgeschreven door Fred Roosendaal gevonden. Hartstikke leuk ding. Maar door trieste omstandigheden en het mistige weer hebben weer 2 repetities gemist. Maar... dinsdag a.s. pakken we de 31-ste weer mee.

2016

We hebben momenteel kerstvakantie, op 3 januari gaan we weer beginnen. Iedereen fijne kerst en het allerbeste voor 2017.

We hebben 27 november in Enkhuizen gespeeld en het was heel erg gezellig. De mensen deden geweldig mee en waren heel erg enthousiast. Ook nog CD's verkocht. Ze vroegen zelfs of we niet iedere maand konden komen.

Helaas een foutje in de agenda gemaakt, we beginnen 2 oktober a.s. in de Venser niet om 14.30 uur, maar om 14.00 uur. Dus een half uurtje eerder. Ik ga het corrigeren.

Het werkt weer een beetje met de website, de mail werkt ook weer. Pfff. Het wordt steeds meer ingewikkeld.

We zijn door onze provider verhuisd naar Praag, dus de website werkt niet zoals het hoort. Ook de mail wordt niet ontvangen, dus alternatieve mailadres is helikon@ziggo.nl

We hopen dat het zo spoedig mogelijk wordt verholpen.

Droevig nieuws deze keer. Ons maatje en vele jaren voorzitter en motor van het "oude" grote Helikon, Henk van der Veen is na een moedige en lange strijd op 24 december 2015 overleden. Henk was de laatste jaren weer slagwerker van ons ensemble, hetgeen hij met verve, zoals we van hem gewend waren, heeft gedaan. Henk is tot het niet meer kon bij de repetities gebleven en tot de laatste dag geïnteresseerd gebleven in ons doen en laten. Wij hebben hem met ontzettend veel familie, vrienden en kennissen 31 december j.l. de laatste eer bewezen. Ook André Vrolijk heeft op zijn bekende en gewaardeerde manier voor een speciale entourage gezorgd.

Lieve Henk de strijd is gestreden en zoals op de kaart stond "Zo is het goed". Wij wensen Fie, de kinderen, kleinkind en verdere familie heel veel sterkte.

2015

- Het is bij ons nooit saai, gisteren verkeerde code in het beveiligingsysteem van het repetitie lokaal getikt, dus paniek gepiep en een levensgrote beveiliger, die binnen kwam vallen. We waren net met Toon bezig, dus dat kwam lekker uit.

- Het is een tijdje stil geweest, vanwege een paar ernstige ziekte gevallen en we zijn er nog niet helemaal, maar we gaan toch weer beginnen met repeteren. Eerst de BBQ in Enkhuizen en dan weer kijken of we nog weten hoe een accordeon werkt. Dat moet ook wel want ons volgende optreden is 5 november 2015 - in Purmerend, Rietgorsplein 1, 1444TA Purmerend , aanvang 14.00 uur.

route via A7 (Amsterdam - Hoorn) afslag Edam/Volendam. Eerste afslag rechts, bij de rotonde rechtdoor, dan 1e rechts en 1e links.

 

Weer een nieuw jaar, dus ook weer een nieuw programma, ook voor de verpleeghuizen,waar we al weer druk mee bezig zijn.

Eerst met zijn allen naar de "musical" Dorus in de Meervaart als gezellig begin van dit jaar.

 

2014

Ook de film van het laatste jubileumconcert staan inmiddels op You Tube. De linken zijn te vinden op onze site Yoy Tube onder "Kogerkerk" of hiernaast te klikken

november - we hebben al weer een paar afspraken gemaakt om te spelen in 2015 en natuurlijk zoekende voor een nieuw programma voor een eigen concert. Afgelopen twee concerten waren zo goed geslaagd, dat het moeilijk zal worden om dat te overtreffen, maar we gaan ons best doen om nieuwe invalshoeken te bedenken. Het oor wil wat, maar ze zijn ook verrassingen van ons gewend, dus....

 

juni - We hebben een geweldig concert gegeven t.g.v. ons 30-jarig bestaan, met een volle zaal en ontzettend fijn publiek. Muisstil bij de mooie nummers en gezellig meedoen met de leuke nummers.

Er zaten heel wat kenners in de zaal, van andere verenigingen en (oud) beroeps muzikanten, zoals Willen Varenkamp (jarenlang accordeonist bij het goede -oude- Malando orkest), ook Peter Schoute, die jarenlang grote showorkesten heeft gehad was aanwezig en wat beide mailden staat hieronder......

De voorzitter van de NOVAM afd. Amsterdam Cor Bongers hield na afloop een vleiende toespraak...waarvan de tekst luidde:

"30-jarig bestaan van Helikon 1 juni 2014

Een begrip in accordeon minnend Amsterdam en ver daarbuiten, zelfs (hoorde ik vanmorgen Ria zeggen op radio Noord-Holland) in Praag, Verona en Scandinavië o.a.

En inderdaad, ze zijn heel geliefd in accordeon kringen. Als ik als Novan Team afdeling Amsterdam weer eens een festival organiseer zijn er altijd wel weer mensen die vragen of Helikon ook mee doet. En dat zegt wat! Natuurlijk moet ik als voorzitter van deze Amsterdamse afdeling zeggen (en dat meen ik OOK!) dat alle verenigingen mij even lief zijn en dat ik respect heb voor al die besturen, die voor hun club vechten en er altijd en eeuwig voor klaar staan en ook al die Accordeonspelers, de doorzetters.

Maar Helikon geeft bij de spelen van een uitvoering altijd dat geliefde en door de accordeon liefhebbers hoog gewaardeerde extra nootje of riedeltje, wat dat al meer gespeelde liedje nog spannender en mooier maakt!

Leuke bijzonderheid i.v.m. -The Postman-. Dit nummer hoorde ik al enige maanden voor dit optreden tijdens een van mijn lessen op de muziekschool en vond het zo typisch Helikons, dat ik Ton 's avonds belde...mondje dicht zei Ton, het staat al op ons programma.

Dank jullie voor de ons bezorgde mooie luister uurtjes en nog veel gezondheid en muziek plezier in de toekomst.

Cor Bongers, voorzitter Novam afd. A'dam en van AAV Musica."

 

 

Willen Varenkamp (jarenlang accordeonist bij het goede -oude- Malando orkest). Hij mailde ons het volgende

"Beste Ria, wat een genot jullie te zien en te horen spelen.
Eindelijk eens een Accordeon-groepje die muziek aan het spelen zijn en daar niet zitten ter meerdere glorie van henzelf. Zoals je helaas veel te vaak nog tegen komt bij verenigingen.
Wat ik op de CD hoorde bevestigde mijn mening daarover.
Allemaal heel positief! Wat een geluk heeft deze groep met jou als arrangeur en muzikaal leidster, dat kunnen maar weinigen en de sfeer van jullie oude Meester is daar duidelijk in terug te vinden. In je arrangementen bedoel ik. Chapeau dame. Helemaal goed!
Het is bijna ondoenlijk voor anderen om bij jullie te kunnen aansluiten, jullie groep is zó
vergroeid met elkaar in die jaren na het overlijden van Fred.
Alleen al het feit dat iemand helemaal uit het noorden komt om mee te spelen ( de oud schoolmeester ) geeft al aan hoe hecht,en liefdevol deze mensen muziek willen maken.
Toen ik muziek van Malando hoorde begon het natuurlijk even te kriebelen bij mij, Ik ben dan ook 13 jaren lid geweest van dat orkest.
Graag willen wij er weer bij zijn als jullie een concertje geven! Noteer ons maar alvast voor de mail daarover.
Op naar 50 jaar !!! Wordt moeilijk in deze tijden en de hogere leeftijden in jullie groep (evenals in mijn orkest Accordiana) maarrrrr.......... we blijven er naar streven en hopen dat de jeugd ook eens wakker wordt en ontdekt dat ZELF muziek maken toch het allermooiste en leukste is om te doen.

Met een hartelijke en warme groet van

Willem Valenkamp"

Detail is nog dat hij Fred Roosendaal persoonlijk goed heeft gekend

 

Ook Peter Schoute, die jarenlang grote showorkesten heeft gehad was aanwezig en stuurde volgende mail..

"Hartelijk dank voor het fijne concert. Omdat het voor mijn vrouw toch inspannend was, kon ik niet tegen Ria zeggen hoe wij hebben genoten. Ikzelf heb als hoogtepunten ervaren de vertolking van Oblivion, Feuilles Mortes, Bagatelle en niet te vergeten het duet van de twee dames, dat was werkelijk even "kippenvel". Een groot compliment ook voor de arrangementen. Het was een mooie middag. -

Groeten, ook namens mijn vrouw en dochter.

Peter Schoute."

 

Weer een heel nieuwe belevenis....Wij (Helikon ensemble) zijn uitgenodigd door theatergroep Orkater om mee te werken aan de voorstelling La Dolce Vita (zie onder). Leuk, in principe doen we 20 juni vrijdagavond en 22 juni zondagmiddag mee.
U hoort nog..... helaas heeft Orkater besloten het accordeon gedeelte uit de voorstelling te schrappen...

Orkater

La Dolce Vita wordt een hele bijzondere voorstelling. Niet alleen speelt Orkater op een bijzondere locatie (het voormalig Marcanti plaza in Amsterdam West) maar het wordt ook een bonte verzameling van scènes en performances. In La Dolce Vita wil Orkater 33 jaar geschiedenis van Amsterdam op theatrale en muzikale wijze vormgeven.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De voorbereidingen voor het jubileumconcert zijn inmiddels in volle gang. We doen ons best het succes van het vorige concert in de Kogerkerk te evenaren en misschien wel....... U gaat met ons de afgelopen 30 jaren meebeleven, met alle aandacht voor onze leden in muziek en beeld.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we zijn in april al weer 30 jaar als ensemble muzikaal bezig. Dat gaat uiteraard gevierd worden o.a. met een concert. Zie ook de agenda.

2013

30 januari. De eerste klap is weer een daalder waard. Een lieve uitnodiging ontvangen van onze vrienden van het Zeemanskoor van Vlieland (uiteraard via Phileke). We gaan eind mei weer een lang weekend uitwaaien en spelen op het mooie en gezellige eiland.

4 januari - Wij wensen iedereen het allerbeste, veel muziek en vooral gezondheid in het nieuwe jaar!

2012

18 december - Het was een emotionele begrafenis van Lau. André Vrolijk heeft geweldig gespeeld en was zelf af en toe geëmotioneerd. Wij waren met de hele ploeg aanwezig om afscheid te nemen.

9 december - Vanmorgen gehoord dat ons oude maatje Lau van Beveren toch nog onverwacht is overleden. We wensen Rietje en de verdere familie heel veel sterkte.

9 november - De website is een tijd uit de lucht geweest. Ik ben hem er nu weer stukje bij beetje op Internet aan het zetten. Onder ons nieuwe domein -Helikonensemble.com-. Op Facebook kunt U ons ook altijd volgen ..

 

Deze nieuwspagina een beetje geschoond. Belangrijke zaken hebben we weer op de pagina "Historie" gezet.